اصول چیدمان یک میز ناهارخوری شیک در مهمانی

آيا چيدن ميز غذاخوري يک روش استاندارد و هميشگي دارد يا مسئله اي سليقه اي است؟ آيا مربوط به فرهنگ فرد ميزبان مي‌شود يا يک نکته بين‌المللي است؟ آيا فقط در خدمات مجالس اين مسائل رعايت ميشود ؟ موضوع اين است که هر قدر ميز غذاخوري يا همان ناهارخوري خود را بهتر چيدمان کرده باشيد، راحت تر از عهده سرويس دادن به مهمانان خود بر مي آييد اما اين که مناسب ترين چيدمان براي ميز غذاخوري شما کدام است چالشي است است که امروز به آن مي پردازيم.
شکل و ظاهر ميز نهار خوري
براي تزئين ميز ناهارخوري قبل از هر چيز به يک روميزي نخي، زير بشقابي يا رانر (نوار پارچه اي با عرض حدود ?? سانتيمتر که وسط ميز ناهارخوري قرار گرفته و از دو طرف آويزان مي شود) نياز داريد. چيدمان مناسب کارد، قاشق و چنگال و نيز استفاده از گل‌ها و ساير عناصر تزئيني، از جمله عوامل مهمي است که باعث مي‌شود مهمان احساس راحتي داشته و نسبت به صرف غذا ترغيب شود. درواقع شکل و ظاهر ميز ناهارخوري، نمايانگر خلاقيت شما براي پذيرايي از ميهمان به شيوه‌اي مطلوب است .اصلي‌ترين اقلامي که در ميز غذا مورد استفاده قرار مي‌گيرند بشقاب، ليوان، قاشق و چنگال و نمک پاش و فلفل پاش به تعداد کافي است که چيدمان هر يک تابع قوانين خاص است.نخستين اصلي که در چيدمان ميز ناهارخوري بايد رعايت نماييد اين است که وسايل ميز را از کل به جزء بچينيد. به اين ترتيب که بايد از لبه‌هاي ميز شروع به چيدن وسايل کرد و کم کم به سمت مرکز ميز رسيد. توجه به اين نکته مهم است که هيچ يک از تزئينات روي ميز نبايد به اندازه اي بلند باشد که مانع ديد افراد دور ميز گردد.
چيدمان بشقاب‌ها روي ميز نهارخوري
بشقاب‌ غذا خوري (اصلي) را دقيقاً روبه‌روي هر صندلي قرار داده و حتماً به اندازه ?.? سانتي‌متر از لبه ميز فاصله دهيد. اگر قرار است از ‌مهمانان‌تان با سوپ پذيرايي کنيد،بشقاب‌هاي گود را داخل بشقاب‌هاي تخت و دقيقا در وسط آن بگذاريد. همچنين وسط ميز را براي قرار دادن ظرف غذاهاي اصلي خالي بگذاريد.
چيدمان بشقاب سالاد روي ميز نهارخوري
بعد از بشقاب غذا خوري، نوبت بشقاب سالاد است که ميتواند در قسمت وسط اين بشقاب يا سمت چپ بشقاب اصلي قرار گيرد.
چيدمان بشقاب سوپ‌خوري روي ميز نهارخوري
بشقاب سوپ‌خوري، وسط بشقاب اصلي و بر روي بشقاب سالاد قرار مي‌گيرد.
چيدمان ليوان‌ و تنگ آب روي ميز نهارخوري
محل قرارگيري ليوان‌ها در سمت راست و بالاي بشقاب‌ها است. بهتر است براي هر مهمان دو ليوان در نظر گرفته شود، اگر مي‌خواهيد از دو سايز ليوان روي ميز ناهارخوري تان استفاده کنيد آنها را به ترتيب بلندي از چپ به راست، بالاي کارد در سمت راست بگذاريد. تنگ آب يا نوشيدني را مي توانيد در سمت راست ميز در حد فاصل بشقاب هاي اصلي روبروي هم قرار داد.
چيدمان کارد، قاشق و چنگال روي ميز نهارخوري
کارد را بايد طوري روي ميز قرار داد که لبه تيز آن رو به بشقاب باشد در صورتي که چند نوع کارد و چنگال و قاشق مورد احتياج باشد، بايد آنها را به ترتيب استفاده چيد. قاشق درسمت راست بشقاب، در کنار کارد و چنگال در سمت چپ بشقاب قرار مي گيرد.
چيدمان کاسه ماست و ترشي روي ميز نهارخوري
محل قرارگيري کاسه ماست و ترشي در سمت راست و بالاي بشقاب اصلي است. (يعني بين ليوان و بشقاب)
چيدمان دستمال سفره روي ميز نهارخوري
دستمال سفره را مي‌توان داخل بشقاب‌ها و يا حتي سمت چپ بشقاب و زير چنگال قرار داد، که البته از نظر زيبايي‌شناسي بهتر است که داخل بشقاب‌ها قرار بگيرد.
استفاده از عناصر تزييني روي ميز نهارخوري
براي اينکه ميز ناهارخوري، عالي جلوه کند، عناصري مانند گلدان و شعمدان ها که در وسط ميز قرار مي گيرند مي تواند گزينه مناسبي باشد، که البته ارتفاع آن ها‌ نبايد آنقدر بلند باشد که مانع ديد افرادي که روبه روي هم نشسته‌اند گردد. همچنين مي‌توان از سبد گل يا ميوه نيز براي تزيين ميز استفاده کرد، نمکدان و فلفل پاش ها را نيز کنار بشقاب سالاد روي ميز نهارخوري قرار دهيد.
چيدمان ديس غذاي اصلي، ظرف سوپ و سالاد روي ميز نهارخوري
ديس و ظرف سوپ و سالاد بايد در وسط ميز قرار گيرد، طوري که براي همه مهمان‌ها قابل دسترسي باشد و بتوانند به‌راحتي از غذاي اصلي، سوپ و سالاد سرو کنند.

خدمات و محصولات صنعتی

 الکتروپمپ

 

 

 

خدمات و محصولات تولیدی

گروه تولیدی ‹‹ بهکام ››،لیوان کاغذی ، لیوان تبلیغاتی